Omgeving

VAKANTIEHUIS TUSSEN WEERRIBBEN EN HANZESTEDEN

Ongestoord de omgeving ontdekken

Rondom jullie vakantiehuis of studio is er voor elk wat wils. Vier historische Hanzesteden liggen in dit landelijke gebied en jullie kunnen er een van de mooiste natuurgebieden van ons land ontdekken. We geven je hieronder alvast wat inspiratie zodat de voorpret al kan beginnen.

Hanzesteden, Nationaal Park Weerribben-Wieden en Giethoorn
Ontdek bijvoorbeeld samen de historische Hanzesteden Zwolle, Hasselt, Kampen, en Hattem. Of ga op pad door Nationaal Park Weerribben-Wieden, het grootste laagveenmoerasgebied van Noordwest-Europa. Die bijzondere natuur vind je op een kwartier rijden van Het Wijdeland. Ook het beroemde Giethoorn ligt in park Weerribben-Wieden.

Nationaal Park Weerribben-Wieden
Nationaal Park Weerribben-Wieden

Zwolle, Kampen, Hasselt en Hattem

Hanzesteden

Bezoek de charmante Hanzesteden met hun mooie middeleeuwse centra. Er valt veel te ontdekken: opvallende kunst collecties, leuke winkeltjes, sfeervolle restaurants en cafés…

Elke Hanzestad is anders
De Hanze was een machtig handelsverbond in de middeleeuwen. De rijkdom van toen zie je terug in talloze, eeuwenoude monumenten. Hattem en Hasselt zijn klein en pittoresk gebleven, terwijl Kampen en Zwolle uitgroeiden tot grotere steden, met beide een monumentale binnenstad. In de oude gebouwen vind je vaak bijzondere winkeltjes, horeca en natuurlijk musea. Kortom, de Hanzesteden bezorgen jullie gegarandeerd een onvergetelijk weekend of een heerlijke vakantie. Bezoek ze alle vier vanuit B&B Het Wijdeland!

Hanzesteden
Hanzesteden

Wandelen, fietsen of varen
Vanuit het vakantiehuis of de studio kunnen jullie er op alle mogelijke manieren op uit trekken. Maak bijvoorbeeld een wandeling langs water, door het bos of in een historische stad. In de omgeving vind je leuke beleefpaden voor jong en oud. Vraag ons gerust om tips. Stap je liever op de fiets? Dan zetten we (elektrische) fietsen klaar. Maak een tocht over de dijken, maak gebruik van een van de fietspontjes en laat je verrassen door de schilderachtige dorpen in de buurt. Of wat denk je van varen? Kies voor actief in de kano of relaxed in een fluistersloepje. Heerlijk rustig in de natuur van Nationaal ParkWeerribben-Wieden, de IJsseldelta, bij Zwartsluis of door de grachten van Hanzestad Zwolle. Uitvalswegen zijn goed bereikbaar vanaf Het Wijdeland, dus je bent overal snel.

route.nl
route.nl
zwolle
zwolle
Hasselt
Hasselt
Kampen
Kampen
Hattem
Hattem
giethoorn
giethoorn
IJsseldelta
IJsseldelta