Over ons

Het Wijdeland

Even voorstellen

Wij zijn Cindy Reininga en Jean-Paul de Rek. In 2001 ontmoetten we elkaar bij een reisbureau waar Cindy werkte en Jean-Paul een reis kwam boeken. De vonk sloeg over en ons avontuur begon… Al snel ontdekten we dat we dezelfde droom koesterden: een kleinschalige toeristische accommodatie starten. Een natuurhuisje of B&B. Eind 2016 zagen we dat bij Zwolle een langgevel boerderij te koop stond. De constructie was goed, maar daar was alles ook mee gezegd. Velen verklaarden ons voor gek, maar wij zagen de kans om onze plannen waar te maken. Vrienden hielpen ons bij de lange verbouwing. In november 2018 was de studio klaar voor verhuur als bed& breakfast. In de zomer van 2020 is daar de vakantiewoning/het natuurhuisje bijgekomen.

Drie generaties boeren werkten en leefden
op onze langgevel boerderij uit 1932.

Ongestoord thuisvoelen

Vakantiewoning met het gevoel van een natuurhuisje
Een lange verbouwing volgde. Met gelukkig veel hulp van vrienden en reizigers die tegen kost en inwoning 4 tot 5 uur per dag meewerkten en een tijdje ‘met ons meeliepen’. Het was een fantastische tijd met mooie ontmoetingen, hard werken, veel gezelligheid, goede gesprekken en heerlijk (internationaal) eten. In november 2018 was de studio klaar voor verhuur als B&B en in de zomer van 2020 is daar de vakantiewoning/het natuurhuisje bijgekomen. We zijn elke dag blij en gelukkig met elkaar, het huis, het buitenleven en dat we onze droom waarmaken: een fijne plek om te wonen en vooral om onze gasten ervan te laten genieten!

arrangementen

Ongestoord relaxen

Gastvrijheid met liefde en respect voor de natuur
Met onze b&b leven we dichtbij de natuur. We maken de seizoenen echt mee en zien elke dag met eigen ogen de veranderingen in de tuin. De vogels, de vlinders, de egeltjes en andere dieren die hun habitat hier hebben, de bomen, de struiken. Door deze ervaringen zijn we bewuster gaan leven en willen we onze footprint minimaliseren. We proberen het zo goed mogelijk te doen op ons eigen kleine stukje Overijssel. Goed en lief zijn voor onze omgeving: de mensen, de dieren, de planten, de aarde. Daarbij zijn we altijd op zoek naar de balans tussen bewuste keuzes maken en genieten.
Zo bieden we bijvoorbeeld standaard geen vleeswaren meer aan, maar indien gewenst alleen lokale en biologische. Ook telen we eigen groenten, kruiden en fruit in onze moestuin. Waar zomers o.a. de heerlijkste aardbeien groeien voor het ontbijt voor onze gasten ;)!